6 de febrer del 2010

Botar corda

El joc de botar corda és un joc molt practicat, sobretot la corda individual. Aquesta vegada però, a classe, hem posat l'accent a la corda en grup o col·lectiva.

Hem botat mentre hem cantat, una de les cançons que possiblement és de les més conegudes, a Rei:
- Rei, rei, quants anys viuré?
- No ho sé. Ara els contaré:
Un, dos, tres, quatre, cinc, etc.

A continuació hem fet Juli. que consisteix en què quan el jugador està botant els que roden la corda es posen a rodar-la cada vegada més ràpid. El jugador que bota ha de seguir fins que trepitja corda o no pot més i s'atura.

Hem introduït la cançó de les xanques. Que diu així:
Un i un a les xanques
dos i dos a peu coix,
a peu coix.
Tres i tres la mà en terra,
mà en terra, mà en terra,
quatre i quatre i "adiós".

Amb aquesta cançó el jugador que bota va fent el que diu la cançó. Quan diu xanques, s'han d'obrir les cames; quan diu peu coix, han de botar a peu coix; quan diu mà en terra, ha de posar la mà en terra; i quan diu "adiós" ha de sortir.


També hem jugat a entrar i sortir i al rellotge (cada jugador representa una de les hores i ha de fer tants de bots com el número que representa la seva hora. El primer fa un salt, el segon dos, el tercer tres i així fins a dotze).

Existeix un gran nombre de cançons i jocs de botar corda. Quines coneixes tu i/o la teva família?

2 comentaris:

  1. M'agrada molt això dels jocs populars. Quan era petita botar corda era una de les coses que més m'agradava. Trob que ho feis molt bé.
    Maite.

    ResponElimina
  2. A mi no m'agradava botar a corda quan era petita però ara li he agafat el gust quan veig com agrada als infants.
    No sabia com entrar i això era un problema per a mi, el fet de no saber fer bé el que feien les altres era una passa insuperable...( això és el que creia quan era nina) ara ja pens d'una altra manera, completament diferent.
    Ja no em preocupa gaire no saber fer el mateix que les altres, cada persona té unes habilitats diferents. No ho pensau així?

    ResponElimina