12 de febrer del 2010

Jocs Olímpics d'Hivern 2010

Vancouver (Canada) acollirà, des d'aquesta nit fins el 28 de febrer, els Jocs Olímpics d'Hivern de 2010.

Seran un total de dos mil set-cents seixanta-dos esportistes de vuitanta-dos països diferents en quinze disciplines esportives.

Els Jocs Olímpics d'Hivern són un aconteixement multiesportiu que se celebra cada quatre anys. S'hi inclouen esports específics d'aquesta estació, tan de gel com de neu. Esquí de fons, patinatge de velocitat, patinatge artístic, hoquei sobre gel, salts d'esquí, etc.

Un poquet d'història

Els primers Jocs Olímpics d'Hivern es varen celebrar a la localitat francesa de Chamonix l'any 1924. Des d'aquest any es duien a terme amb una periodicitat de quatre anys fins a l'any 1940 que no es varen poder celebrar a causa de la Segona Guerra Mundial. Els Jocs Olímpics d'Hivern se varen restaurar a Sankt Moritz l'any 1948.

La majoria dels esports d'hivern tenen el seu origen en invents que s'han creat al llarg de la història per persones que vivien a llocs on la neu estava present una gran part del temps. Varen idear diferents estratègies per moure's, viatjar, ... i poder fer les seves activitats diàries.

Amb el pas del temps, se varen convertir en esports i es varen anar modificant les tècniques i els instruments per anar millorant els resultats.

El creixement de la televisió com a missatge de comunicació ha augmentat la difusió dels Jocs Olímpics, tot i que els seguiment dels Jocs Olímpics d'Hivern no és tan alt com els d'Estiu. Al llarg dels propers dies podreu veure alguns aconteixements per televisió, s'emetran per Eurosport HD, Eurosport, TVE 2 i Teledeporte. Així idò, ja tenim un entreteniment més per aquestes dues setmanes. Aprofitem-lo!

6 comentaris:

  1. Laura!

    a mi els esports d'hivern m'encanten, tan el patinatge artístic com l'esquí i els salts!

    Per cert, he vist l'spot dels Jocs olímpics, m'ha agradat molt:
    http://www.youtube.com/watch?v=CQ0t5pdSME8

    ResponElimina
  2. Aprofitaré tot el que pugui, la llàstima és l'horari, que no és compatible amb el d'aquí.
    M'agrada veure'ls però de molts no entenc les normes ni el que es puntua.
    Així com va el temps tal volta haurem d'aprendre a fer el mateix que feien les persones que vivien a llocs on nevava periòdicament...

    ResponElimina
  3. M'ha agradat conèixer tota aquesta informació sobre els Jocs Olímpics d'hivern. Mai hi havia pensat gaire.
    Diuen que si el temps segueix igual els pròxims els faran a MENORCA!!!
    Joana

    ResponElimina
  4. Hola a totes! Veig que els Jocs Olímpics d'hivern són seguits per part del clautre!Je! Carol, gràcies per l'ellaç! Antònia i Joana quines són les previsions meteorològiques per aquests dies? Ens compram els esquis i ens començam a preparar per Menorca 2014? Jeje!

    ResponElimina
  5. Per a jo els jocs olímpics es la manera que em va més be per veure esport de els cinc continents i gaudir totalment, pobre homo el que va morir, domes de veure la caiguda em va donar un "repelus"...


    Pablo

    ResponElimina
  6. Hola Pablo! M'alegra que passis gust mirant els Jocs Olímpics. Sí que és trist el que va passar abans que comencéssin ... és veritat que la caiguda impressiona.

    ResponElimina